Gazprom-afgevaardigde verlaat Schalke na Oekraïne-aanval

24 februari 2022, 12:45

Bij Schalke 04 is Matthias Warnig vertrokken uit de raad van toezicht. Hij is vertrokken door de Russische inval in Oekraïne. Hij zat namelijk in het bestuur namens Gazprom, de hoofdsponsor van de club.  De 66-jarige Duitser is directeur van Nord Stream AG, het bedrijf dat een gaspijplijn heeft aangelegd tussen Rusland en Duitsland. Het gas dat daarvoor gebruikt wordt, komt voor een groot gedeelte van Gazprom.

'Zodra alle noodzakelijke formaliteiten zijn vervuld, zal Warnig geen lid meer zijn van de raad van commissarissen van Royal Blues. FC Schalke 04 wil Matthias Warnig bedanken voor zijn persoonlijke inzet voor de club in de afgelopen twee en een half jaar', is het korte statement op de website. Warning is een vertrouweling van Poetin door zijn rol bij Gazprom, een van de rijkste bedrijven.

Lees ook: Waarom Schalke 04 onder vuur ligt na Russische inval in Oekraïne

Gazprom is al vijftien jaar de hoofdsponsor van de club, die momenteel uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. Het Russische bedrijf zou momenteel negen miljoen euro betalen als hoofdsponsor, waar club vorig jaar op het hoogste niveau nog veel meer kreeg. In Duitsland was er veel kritiek op de club. Gazprom moet volgens velen weg van het shirt van de club, maar dat gebeurt tot op heden niet. 'Wel houden we de situatie in de gaten', was de reactie van de club eerder deze week, voordat Oekraïne werd binnengevallen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen