'Sint-Petersburg kan CL-finale vergeten na Russische aanval'

24 februari 2022, 13:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De oorlog in Oekraïne is begonnen en dat heeft ook gevolgen voor de voetballerij. De competitie is daar stilgelegd en de Champions League-finale lijkt ook een andere bestemming te krijgen. Vooralsnog staat de eindstrijd gepland voor Sint-Petersburg in Rusland, dat dus is begonnen om het buurland binnen te dringen.

In heel Oekraïne zijn inmiddels explosies waargenomen in het hele land. Als gevolg van de geëscaleerde situatie komt de UEFA nu met een statement op Twitter. Op vrijdag 25 februari gaat de top van de Europese voetbalbond vergaderen om de situatie te evalueren en mogelijk stappen te ondernemen. 'Verdere communicatie vindt plaats na de bewuste meeting.'

Het is dus de vraag of de Champions League-finale doorgaat in de Russische havenstad, maar de verwachting is dat de bond vrijdag bekend gaat maken dat die verplaatst wordt. Daarnaast is het de vraag of de Russische clubs hun Europese campagnes nog af mogen maken. Zenit en Spartak Moskou zijn beide nog in de race voor een continentale prijs, maar mogelijk krijgen deze clubs niet de kans om het toernooi te vervolgen.

Zenit komt donderdagavond nog wel sowieso in actie. De Russen treffen dan het Spaanse Real Betis, dat de eerste wedstrijd van het tweeluik in de Europa League wist te winnen met 2-3. Mogelijk is die ploeg na vanavond sowieso al uitgeschakeld.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen