'Gravenberch moet begin zijn van nieuwe Bayern München-koers'

24 februari 2022, 14:34

Bayern München denkt er series aan om de koers van de club om te gooien. De Duitse topclub wil meer scouten op jonge talenten, die in de toekomst voor veel geld verkocht kunnen worden. Nu bestaat de kern van selectie vooral uit veel gevestigde namen, die niet voor veel winst verkocht kunnen worden.

Der Rekordmeister is een gezonde club en het bestuur wil er ook alles aan doen om dat te blijven. Daarom denkt de club aan een koerswijziging, aangezien de salarissen van de wereldtoppers steeds hoger wordt. Bayern weigert om zulke torenhoge salarissen neer te leggen voor de spelers en wil ook minder geld uitgeven aan nieuwe spelers. In het seizoen 2019/2020 werd verdediger Lucas Hernández voor tachtig miljoen euro gehaald, maar dat lijkt de komende jaren niet nog eens te gebeuren.

Kicker meldt dat de club meer spelers willen halen tussen de 20 en 22 jaar, die relatief goedkoop opgepikt kunnen worden en na een aantal jaar voor meer geld verkocht kunnen worden.

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch is een speler die aan die criteria voldoet. Het is geen geheim dat de middenvelder hoog op het wensenlijstje staat van de Duitse topclub. Doordat hij momenteel tot medio 2023 vastligt, hoopt de club uit München hem voor circa dertig miljoen euro kan overnemen van Ajax.

De koploper van Duitsland wil zich ook meer richten op transfervrije spelers. Daarbij zouden Chelsea-verdedigers Andreas Christensen en Antonio Rüdiger hoog op het wensenlijstje staan. Het doel is om een kern te krijgen van ongeveer veertien topspelers, aangevuld met drie of vier talenten, die 'buitengewoon veel potentie' hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen