Wijndal vergelijkt 'geloofwaardige' trainers: "Geen paniek gezien"

24 februari 2022, 14:51

Zondagmiddag staat de topper tussen AZ en Feyenoord op het programma. Het is een strijd tussen Pascal Jansen en diens voorganger Ane Slot. Owen Wijndal ziet veel overeenkomsten tussen beide trainers.

"Volgens mij zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Ze willen allebei dominant voetbal spelen en veel kansen creëren. Het verschil zit in mijn ogen meer in hun karakters. Jansen is wat rustiger dan Slot. Arne was bijvoorbeeld tijdens trainingen altijd flink aanwezig, hij zat heel kort en energiek op elke actie die hij zag", aldus de vleugelverdediger, die respect heeft voor beide oefenmeesters.

"Ook in mindere tijden blijven Jansen en Slot trouw aan hun visie. Met Arne hebben we een seizoenstart gehad waarin we vijf keer achter elkaar gelijkspeelden. Met Pascal verloren we dit seizoen vier van de eerste vijf wedstrijden. Bij geen van beiden heb ik ooit paniek gezien in die weken. Ze bleven vertrouwen in hun aanpak en in de speelwijze. Net zolang tot de ommekeer hun gelijk bewees. Dat tekent voor mij een goede en geloofwaardige trainer", vertelt de aanvoerder in gesprek met Voetbal International.

Slot en Jansen zijn beide geen trainers die negentig minuten schreeuwend langs de kant staan, zelfs niet als het resultaat een keer tegenvalt. Ook in de kleedkamer is het niet zo dat ze zomaar boos worden, stelt Wijndal. "Ik heb ze allebei weleens boos meegemaakt, maar het zijn geen trainers die zomaar uit hun plaat gaan. Maar vergis je niet, ze kunnen je allebei flink aanpakken. Dat gebeurt op inhoud, als dingen beter moeten tijdens trainingen of wedstrijden. Dat is alleen maar goed. Van gerichte aanwijzingen kun je leren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen