Transferweekje: Ajax jaagt op talenten, Barcelona op koopjes

26 februari 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar alweer een paar weken gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax op zoek naar talenten

Danjuma in trek in Engeland

Arnaut Danjuma Groeneveld is bezig aan een uitstekend seizoen bij Villarreal. Hij kwam deze zomer over van Bournemouth en toont met goals en assists aan een van de revalaties van de Spaanse competitie te zijn. Dat is ook in Engeland opgevallen, want twee Premier League-clubs willen hem terug naar Engeland halen. Volgens Calciomercato gaat het om West Ham United en Everton. Deze zomer gaat er een clausule in zijn contract in, waardoor hij voor 75 miljoen euro is op te pikken bij Villarreal. Dat is een gigantisch bedrag, maar voor Premier League-clubs zeker betaalbaar. De kans lijkt dan ook zeker aanwezig dat Danjuma de Spaanse competitie al na één seizoen weer verlaat. 

PSG en Real blijven steggelen

De toekomst van Kylian Mbappé blijft het belangrijkste onderwerp van gesprek in Spanje en Frankrijk. De Fransman is aan het einde van het seizoen transfervrij en alles leek erop te wijzen dat hij naar zijn droomclub Real Madrid verkast. Er is echter één ding nóg belangrijker dan clubliefde: geld. Zijn huidige club Paris Saint-Germain zou hem namelijk volgens The Independent een XXL-contract hebben aangeboden van een half miljoen euro per week. Daarnaast zou hij een tekenbonus ontvangen van 75 miljoen euro. Geld alleen is echter niet genoeg voor Mbappé. Volgens Football365 heeft hij namelijk een veel groter [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398001/blijft-mbappe-bij-psg-aanvaller-heeft-behoorlijk-eisenpakket/,_blank,eisenpakket]. De aanvaller wil namelijk niets liever dan de Champions League winnen, waardoor de club wederom flink moet investeren in spelers. Voorlopig duurt de soap nog even voort.

Binnenkort duidelijkheid over Haaland

Erling Haaland

Erling Haaland

Barcelona op koopjesjacht

Ondanks de Haaland-geruchten zal FC Barcelona zich toch opnieuw vooral moeten richten op transfervrije spelers. In die categorie zou het drie spelers in het bijzonder op het oog hebben. Zo klopte het deze winter al bij Juventus aan voor Álvaro Morata, maar zouden de pijlen nu gericht zijn op diens ploeggenoot Paulo Dybala. Ook zijn contract loopt komende zomer af en volgens Diario Sport lijkt het er niet op dat dat nog verlengd zal worden. Barça hoopt daarom toe te slaan en ook de Argentijn zelf zou een stap naar La Liga wel zien zitten. Tegelijkertijd heeft de club de komende zomer transfervrije Chelsea-verdedigers Andreas Christensen en César Azpilicueta volgens Fabrizio Romano benaderd. Voor eerstgenoemde is de concurrentie stevig, al wil de Deen uit respect voor Chelsea niet met andere Premier League-clubs praten. Bayern München zou net als Barça wel een optie zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen