Twijfels over Cocu voor de vacature bij PSV: "Te lief"

24 februari 2022, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-icoon Kees Ploegsma senior vraagt zich hardop af of 'zijn' club er goed aan zal doen om Phillip Cocu terug te halen als hoofdcoach. Hoewel de voormalig coach veel wordt gezien in het Philips Stadion, is dat misschien wel niet de beste oplossing. Mocht PSV tóch voor Cocu kiezen, dan moeten ze Ruud van Nistelrooij hem tot zijn assistent benoemen.

Dat stelt Ploegsma althans tegenover Voetbal International. "Ik ben meestal niet zo van het mensen terughalen. Dat heb ik ook bij Huub Stevens gezien en in het verleden nog een paar keer. Het wordt dan vaak ouwe -jongens-krentenbrood", voorspelt Ploegsma over een eventuele terugkeer van Cocu. "Dat je te lief bent voor elkaar en elkaar de waarheid niet meer durft te zeggen."

Cocu in samenwerking met Van Nistelrooij – die al uitsprak sowieso niet in te stappen als hoofdtrainer – als rechterhand, zou wel een goede optie zijn. "Dan heb je verfrissing. Als hij inderdaad de toekomstige trainer van PSV is, zou ik hem er na dit seizoen direct al naast zetten. Dan is de combinatie met Cocu in mijn ogen prima."

Lees ook: Stevens noemt oude bekende voor coachvacature PSV

De andere veelvuldig genoemde naam is die van Peter Bosz, daarin ziet Ploegsma ook wel het een en ander vanwege de manier van voetballen – ondanks dat hij nog geen enkele noemenswaardige hoofdprijs won. "Maar hij zorgde wel voor aantrekkelijk voetbal, hij moet die combinatie een keer gaan maken", aldus Ploegsma, die concludeert dat het bij Cocu eigenlijk andersom was in zijn eerste periode bij PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen