Bizarre Diego Maradona-goal: arbiter geholpen door de trainer

24 februari 2022, 20:41

Een bizar moment in de Conference League donderdagavond: FK Qaraba? maakte op Diego Maradona-achtige wijze een doelpunt in eigen huis tegen Olympique Marseille, maar de Poolse arbiter van dienst had de handsbal niet opgemerkt. Bij gebrek aan de VAR zou het doelpunt tellen, maar op advies van de manager van de thuisclub, ging de goal uiteindelijk niet door en kwam er uiteindelijk een Franse zege (0-3).

Het was een bijzonder sportief gebaar van manager Gurban Gurbanov, die Ibrahima Wadji opdroeg om aan de scheidsrechter op te biechten dat hij zijn doelpunt met de hand maakte in plaats van met zijn hoofd. Een voorzet verlengde hij met zijn arm het doel in, maar het werd door de leidsman niet opgemerkt. Desondanks kwam de gelijkmaker dus uiteindelijk niet op de borden, want de thuisploeg toonde zich eerlijk. Misschien ook wel omdat Marseille over twee duels uiteindelijk met 1-5 royaal won en een stunt sowieso wel heel moeilijk geworden was.

FK Bodø/Glimt – Celtic 2-0

Het voetbalsprookje van de Noorse club FK Bodø/Glimt blijft maar voortduren. Nadat het eerder in de Europese campagne in eigen huis met liefst 6-1 (!) van AS Roma won, heeft het over twee duels ook keihard met de Schotse grootmacht Celtic afgerekend. Met de Nederlandese keeper Joshua Smits in het doel werd de 1-3 zege in Schotland een passend vervolg gegeven.

Ditmaal hield de Nederlander zelfs de nul en zorgden Ola Solbakken en Hugo Vetlesen voor de over twee duels zeer overtuigende 5-1 overwinning. Ook de supporters hadden een mooi aandeel in de zege: zij toonden op de tribunes namelijk de vlag van Oekraïne om op die manier steun te betuigen aan de inwoners van het door Rusland aangevallen land.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen