Vijf conclusies na de returnwedstrijden van PSV en Vitesse

25 februari 2022 – De returnwedstrijden in de tussenronde van de Conference League zitten erop. Vanuit Nederlands perspectief was het wederom een succesvolle avond. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de wedstrijden van PSV en Vitesse.

Vijf conclusies na de returnwedstrijden van PSV en Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.


1. Mario Götze kan het verschil niet maken
De komst van wereldkampioen Mario Götze was nieuws in heel Europa, maar de middenvelder heeft zijn stempel ook Europees niet echt kunnen drukken. Vorig jaar kwam hij tot één goal in de groepsfase van de Europa League, ditmaal waren zijn cijfers in het tweede toernooi (één goal, drie assists en een geweldige heenwedstrijd tegen Real Sociedad) weliswaar beter, maar als het erop aankomt, kan hij op Europees niveau zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. En dat is toch teleurstellend voor een man met de naam en faam van Götze. Of gaat hij het vanaf de achtste finales alsnog laten zien?

2. Eran Zahavi valt tegen
Het had zíjn avond moeten worden. Eran Zahavi kreeg een groots onthaal in Tel Aviv en wilde op voor hem bekend terrein laten zien dat hij voetballen nog niet is verleerd, maar niet voor de eerste keer dit seizoen stelde de 34-jarige spits teleur. Zahavi kwam niet bijster veel in het stuk voor, kreeg geen enkele kans en werd na ruim een uur naar de kant gehaald. Het lijkt erop dat Zahavi niet alleen uit vorm is, maar zijn ploeggenoten hem ook niet begrijpen (en andersom). Onbetwist is hij niet meer, al snapte hij zelf zijn eigen wissel niet. Moet hij meer kansen krijgen of is de tijd aangebroken om Carlos Vinicius het vertrouwen te geven?

3. Vitesse ijzersterk in thuiswedstrijden
In Europese thuiswedstrijden lijken speciale krachten los te komen bij de spelers van Vitesse. Het begon allemaal in de voorrondes, toen de Arnhemmers zich voor eigen publiek ten koste van RSC Anderlecht plaatsten voor het hoofdtoernooi. En wat te denken van het thuisduel met Tottenham Hotspur. De GelreDome kolkte als nooit tevoren en Vitesse versloeg de Engelse grootmacht. Het Arnhemse publiek beleefde gisteren weer een avond om nooit te vergeten. Rapid Wien werd aan de kant gezet en de volgende Europese ronde werd bereikt. En ja, in de achtste finale zal Vitesse wéér een thuiswedstrijd spelen.

4. Dasa de nieuwe Wittek?
Maximilian Wittek was dit seizoen de absolute uitblinker van Vitesse in de Conference League – zeker cijfermatig met twee goals en drie assists in de groepsfase. Maar in de laatste drie Europese duels was hij niet meer direct betrokken bij een goal en tegen Rapid Wien nam rechtsback Eli Dasa zijn rol over. De back gaf bij beide Vitesse-doelpunten de eindpass en had zo een groot aandeel in het bereiken van de volgende ronde. Afgelopen weekend gaf Dasa tegen FC Utrecht óók al de beslissende eindpass, waardoor de Israëliër op dit moment in bloedvorm verkeert. Wordt hij de Wittek van de knock-outfase bij Vitesse?

5. Nederlands feestje
De eerste editie van de Conference League is een Nederlands feestje. Liefst vier Eredivisie-clubs verdwijnen vandaag in de koker voor de achtste finale. AZ, Feyenoord, Vitesse en inmiddels ook PSV hebben in het nieuwe toernooi de nodige punten bij elkaar gesprokkeld voor de coëfficiëntenranglijst. Het Nederlandse succes in de Conference League zou er zomaar toe kunnen leiden dat er binnenkort twee rechtstreekse tickets voor de groepsfase van de Champions League zijn te verdelen. Bedankt voor de Conference League, UEFA!

Reacties

PSV

gerelateerd