Frenkie de Jong gidst 'ouderwets' FC Barcelona naar grote hoogte

24 februari 2022, 22:51

De fans van FC Barcelona hebben loodzware jaren achter de rug, maar donderdagavond was er eindelijk weer eens ouderwets veel te genieten. Met Frenkie de Jong en Pedri als de absolute uitblinkers en regisseurs op het middenveld werd Napoli compleet van het veld gedrukt (2-4). De manier waarop zal nog voor meer blijdschap zorgen dan de achtste finale van de Europa League die ermee behaald werd.

Want voor de derde keer in de laatste vijf duels slaagde FC Barcelona erin om voor de pauze drie doelpunten te maken. Jordi Alba opende al vroeg in het energieke duel de score uit een geweldige counter, maar de treffer was niet zo mooi als het fraaie afstandsschot van Frenkie. Gerard Piqué zorgde voor rust uit de draai met links voor de derde Barcelona-treffer.

Napoli had tussendoor uit een strafschop na wild uitkomen van Marc-André ter Stegen wat teruggedaan, maar de Italianen kregen af en toe de bal amper naar de juiste kleur. FC Barcelona zette druk zoals het in de hoogtijdagen deed en ook het middenveld met Frenkie – Pedri – Busquets was 'ouderwets' genieten. Een ongekende weelde voor de fans van de Catalaanse topclub, bij wie Frenkie van dichtbij naliet om van dichtbij zijn tweede te maken.

Desondanks werd het anders dan in de voorgaande duels waarin het al snel driemaal scoorde geen seconde meer spannend in Napels, want FC Barcelona dicteerde de wedstrijd compleet. En mede door een fraai overstapje van Frenkie kon Pierre-Emerick Aubameyang op heerlijke wijze de vierde FC Barcelona-goal tegen de touwen werken na een uur voetballen (1-4, zie onder).

Vervolgens kwam de Nederlandse middenvelder in de rol van de gewisselde Busquets terecht, maar de Catalanen konden ook zonder haar aanvoerder. Napoli zag een tweede goal van Lorenzo Insigne afgekeurd worden wegens buitenspel en de aansluitingsgoal van Matteo Politano! kwam te laat. Het kon al met al te weinig inbrengen tegen een eindelijk weer eens ouderwets ogend FC Barcelona - bij wie Luuk de Jong nog twintig minuten meedeed als invaller. Een zwaluw maakt voor Xavi nog geen zomer, maar de weg omhoog is de laatste weken duidelijk ingezet. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen