Xavi kijkt ogen uit bij FC Barcelona: "Frenkie is een genie"

24 februari 2022, 23:40   Bijgewerkt: 25 februari 2022, 11:09

Frenkie de Jong (24) heeft ontzettend veel indruk gemaakt met zijn optreden donderdagavond namens FC Barcelona tegen Napoli in de Europa League. De Nederlandse middenvelder was niet alleen trefzeker, maar ook aan de bal ongekend dominant en later in de rol van Sergio Busquets ook uiterst degelijk. Ook manager Xavi wist niet wat hij zag in de Italiaanse stad.

"Frenkie de Jong is een genie. Hij is echt waanzinnig", reageerde de oefenmeester lovend tegenover Movistar na het optreden van de middenvelder tegen Napoli. "Frenkie speelde een fenomenale wedstrijd. Hij heeft de kwaliteit om in de zestien te komen. Hij heeft het allemaal", loofde Xavi de Nederlander, op wie de laatste tijd veel kritiek was. Desondanks hield Xavi het vertrouwen, dat de oud-Ajacied met een geweldige wedstrijd terugbetaalde.

Sowieso speelde FC Barcelona swingend tegen Napoli, waarbij de hand van Xavi zichtbaar wordt. "Dit is de beste prestatie sinds mijn komst bij FC Barcelona. We hebben voor het eerst negentig minuten lang gedomineerd, dat lukte niet eerder. De hoge pressie was echt goed. Ik ben heel blij voor de spelers, zij werken zo hard", zei de oefenmeester, die wel denkt dat zijn elftal nog veel beter kan en moet onder zijn leiding.

Lees ookMust see: Frenkie maakt ab-so-lu-te wereldgoal tegen Napoli

"Ik denk dat we op de goede weg zijn. We ontwikkelen ons spel en hebben nu ook meer dreiging in de counters. We hebben meer spelers om dat te doen, met de snelheid van Ousmane Dembélé, Adama Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang. Die spelers heb je nodig, zoals we vroeger Pedro, Thierry Henry, David Villa en Hristo Stoichkov hadden", aldus Xavi. "Maar het liefst domineren we aan de bal natuurlijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen