St. Petersburg raakt CL-finale kwijt aan Parijs door oorlogssituatie

25 februari 2022, 10:42   Bijgewerkt: 25 februari 2022, 11:02

De Champions League-finale zal niet in Sint Petersburg plaatsvinden. Door de recente oorlogsontwikkelingen heeft de UEFA ervoor gekozen om de CL-finale aan een andere stad toe te wijzen. Dat nieuws heeft de UEFA inmiddels officieel bevestigd. De finale zal op 28 mei plaatsvinden in Parijs in het Stade de France.

Al weken heerst er oorlogsdreiging doordat Rusland mogelijk Oekraïne zou aanvallen. Daardoor werd er al volop gespeculeerd over de eventuele verplaatsing van de Champions League-finale. Deze week vile Rusland Oekraïne inderdaad binnen, waardoor de Europese voetbalbond zich genoodzaakt voelde om een andere locatie aan te wijzen voor de finale.

In Nyon werd vrijdagmorgen een spoedoverleg gehouden over de situatie. Inmiddels heeft de UEFA bevestigd dat Parijs de verangende locatie zal worden. Daarnaast heeft de UEFA besloten dat Russische en Oekraïense clubs en nationale teams die deelnemen aan UEFA-competities hun thuiswedstrijden voorlopig op neutraal terrein moeten spelen. Dat heeft onder meer invloed op Spartak Moskou, dat nog actief is in de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen