"Buitenlandse clubs kunnen zomaar bij Pascal Jansen uitkomen"

26 februari 2022, 12:52

De aanstelling van Pascal Jansen als hoofdtrainer van AZ na het vertrek van Arne Slot was niet helemaal zonder twijfels van buitenaf. Inmiddels heeft hij zich echter bewezen en verkeert zijn ploeg in uitstekende vorm. Voormalig collega Dennis Haar denkt dat Jansen zomaar een mooie stap zou kunnen maken.

"Mijn gevoel zei dat Pascal het in het begin lastig zou krijgen", begon Haar in gesprek met De Telegraaf. "Maar toen het ondanks de mindere resultaten rustig rond hem bleef en de directie vertrouwen in hem bleef houden, wist ik dat Pascal de tijd zou krijgen om te bouwen. Dat heeft hij geweldig gedaan, boven verwachting zelfs."

Haar zelf kent Jansen uit hun gezamenlijke tijd bij PSV. "Daar heb ik hem ervaren als een gestructureerd persoon die in staat is om planmatig het proces dat hij in zijn hoofd heeft met spelers en staf te delen en uit te voeren. Hij heeft voor iedere wedstrijd een duidelijk, gedetailleerd plan om de tegenstander te bestrijden. De uitvoering van de spelers bepaalt of het plan werkt."

"Als ik kijk naar de statistieken van Pascal als trainer-coach, zou ik hem als buitenlandse club zeker volgen", stelde Haar tot slot. "Het gaat erom of de coach het maximale uit zijn groep weet te halen en dat doet Pascal op dit moment bij AZ. Voor een buitenlandse club is hij vrij onbekend, maar als clubs de zogenaamde 'ons-kent-ons-visie' durven los te laten en puur op basis van feiten en statistieken een coach aanstellen, dan zouden ze zomaar bij Pascal uit kunnen komen. En er zit nog genoeg rek in hem."

Lees ook: Wijndal vergelijkt 'geloofwaardige' trainers: "Geen paniek gezien"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen