Jahanbakhsh terug bij AZ: "Voor velen een speciale wedstrijd"

26 februari 2022, 14:15   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 14:45

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord van komende zondag is er een met veel dwarsverbanden. Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh is een van de spelers op het veld met een verleden bij de andere club. In Studio Feyenoord blikte hij onder meer vooruit op het weerzien met de club waar hij topscorer van de Eredivisie werd. 

"Het is sowieso een speciale wedstrijd", begon Jahanbakhsh. "Voor mij, maar ook voor de trainer (Arne Slot en ook zijn assistent Marino Pusic, red.), Guus Til, onze dokter (Joost van der Hoek, red.). Zelf heb ik echt een goede tijd gehad bij AZ. Ik ben er topscorer geworden en had een goede relatie met iedereen daar. Ik kijk er echt naar uit. Ik zie een paar bekend gezichten en heb zoveel goede momenten gehad daar. Het is altijd speciaal voor mij om daar te spelen. Nu kom ik er als speler van Feyenoord en gaan we voor het beste resultaat. We zijn op de goede weg en hopelijk kunnen we daarmee doorgaan."

Jahanbakhsh verruilde AZ in 2018 voor Brighton & Hove Albion, waar hij afgelopen zomer vertrok om weer terug te keren in de Eredivisie. Het was Slot die de oude bekende al zo'n zes maanden voor hij bij Feyenoord begon opbelde. "Het deed me goed dat een grote club als Feyenoord interesse had. Ik heb een paar mensen gesproken over de stad, over de club en Arne zelf en toen de beslissing genomen om naar Feyenoord te komen." Dat terwijl Jahanbakhsh ook andere aanbiedingen uit Nederland en het buitenland kreeg. "Maar ik heb altijd contact gehad met Arne. Hij vertelde me zijn plannen en dat vond ik fijn."

Jahanbakhsh erkende dat hij zijn topvorm bij Feyenoord nog niet te pakken heeft. "Ik probeer gewoon rustig te blijven en geen gekke dingen te doen", zei hij daarover. "Daar heb ik genoeg ervaring voor. Ik blijf mijn ding doen en ik weet dat ik kwaliteiten heb en het team kan helpen. Soms gaat het niet zoals ik wil, maar het belangrijkste is dat ik niet gefrustreerd raak en lekker doorga. Druk van buitenaf voel ik eerlijk gezegd niet. Thuis kijk ik niet veel voetbal en kijk ik niet op social media hoe mensen reageren. Als het goed gaat, is iedereen blij, maar als het niet goed gaat reageren ze gefrustreerd. Daarom probeer ik daar niet naar te kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen