MVV vindt en straft daders racisme-incident in Dordrecht

26 februari 2022, 14:50   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 15:01

De MVV-fans die vrijdagavond FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye racistisch hebben bejegend, zijn door de club gestraft. Het gaat om twee jonge mannen die tijdens het duel in het uitvak zaten. De twee zijn gestraft met een stadionverbod.

Dat schreef de Maastrichtse club daags na het incident op de eigen website. Daar legde het uit dat er na de wedstrijd direct een uitgebreid onderzoek is gestart, waarbij de twee verantwoordelijken zijn gevonden. Zij krijgen dus in ieder geval een stadionverbod, maar maandag vindt er verder overleg plaats tussen de KNVB, MVV en het Openbaar Ministerie. 

Lees ook: FC Dordrecht - MVV gestaakt wegens racistische geluiden uitvak

Algemeen directeur Erik Noor was zelf betrokken bij het onderzoek en gaf op de website tekst en uitleg. "Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie", begon hij. "Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis. Niet in Maastricht of in welke stad dan ook."

Noor probeerde daags na het voorval ook in contact te komen met N'Diaye zelf, om namens MVV zijn excuses aan te bieden. Dat is tot dusver niet gelukt.

Lees ook: Racisme-incident hakt erin: "Hij stond in tranen onder de douche"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen