Van de Beek verheugd met goed nieuws in topper tegen City

26 februari 2022, 18:19

Donny van de Beek heeft van zijn trainer Frank Lampard wederom goed nieuws ontvangen. De Nederlander mag namelijk ook in de (voor Everton) topper tegen Manchester City weer in de basis beginnen. Sinds zijn overgang van Manchester United naar Everton heeft hij in drie wedstrijden al meer minuten gemaakt dan voor United in het hele seizoen. Na twee keer negentig minuten mag hij daar ook weer op hopen tegen City.

Daarbij krijgt hij dus wederom de voorkeur boven Dele Alli, die op de bank begint. Hij zit daar naast Anwar El Ghazi, die sinds zijn transfer van Aston Villa slechts negen minuten heeft gemaakt, maar wel al vier keer bij de selectie zat. Van de Beek staat op het middenveld met Allan en Abdoulaye Doucouré, die terugkeert van een blessure.

Bij Manchester City beginnen er geen Nederlanders in de basis. Nathan Aké moet accepteren dat John Stones en Ruben Dias in het centrum de voorkeur krijgen, terwijl Aymeric Laporte op linksback wordt neergezet. Verder start City met grote namen als Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Phil Foden en Raheem Sterling. Everton staat nog maar een punt boven de degradatiestreep, waardoor een stunt heel goed uit zou komen.

Opstelling Everton: Pickford; Kenny, Kean, Holgate, Coleman; Doucouré, Van de Beek, Allan; Gordon, Richarlison, Iwobi.

Opstelling City: Ederson; Laporte, Stones, Dias, Cancelo; Gündogan, Rodri, De Bruyne; Sterling, Foden, Silva.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen