Eriksen na 259 dagen terug: "Trainer wenste me vooral plezier toe"

26 februari 2022, 19:37

Christian Eriksen noemt zichzelf een 'gelukkig man' nadat hij na 259 dagen afwezigheid weer terugkeerde in het profvoetbal. De Deen is hersteld van een hartkwetsuur en viel tegen Newcastle namens Brentford zeven minuten na rust in. Brentford verloor weliswaar met 0-2, maar de terugkeer van Eriksen verzachtte de pijn behoorlijk.

Tegenover Sky Sports laat Eriksen weten hier lang op te hebben gewacht. "Thomas Frank (trainer, red.) zei vrijwel niets toen ik inviel. Ik heb de laatste dagen genoeg met hem gesproken. Het enige wat hij me zei is: 'veel succes, maar vooral veel plezier.' Als we het resultaat van de wedstrijd even buiten beschouwing laten, ben ik een gelukkig man."

Ondanks de nederlaag was Eriksen ook wel trots op zijn ploeg. "We hebben echt gedaan wat we konen en super hard gewerkt." Zo kan de middenvelder een bewogen periode achter zich laten. "Iedereen heeft heel goed voor me gezorgd en was heel behulpzaam. Mijn ouders, mijn kinderen en enkele dokters zaten vandaag op de tribune."

Lees ook: Eriksen-rentree zorgt voor kippenvel

"Voor mijn familie was de afgelopen tijd misschien nog wel zwaarder dan voor mijzelf." Door de nederlaag staat Brentford nog maar drie punten boven de degradatiestreep, maar Eriksen houdt vertrouwen. "Eerst wil ik het balgevoel weer oppikken en dan wil ik Brentford helpen om in de Premier League te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen