'Bielsa op wip na slechtste maand ooit in PL, vervanger al bekend'

26 februari 2022, 21:44

Leeds United verloor zaterdag met 0-4 van Tottenham Hotspur en dat zou weleens het definitieve congé van trainer Marcelo Bielsa kunnen betekenen. De nederlaag betekende de slechtste maand ooit van een club uit de Premier League en Leeds lijkt nu serieus in degradatiegevaar te komen. De club zou zelfs al een vervanger klaar hebben staan.

Het Engelse nieuwsmedium The Athletic meldt dat de club momenteel serieus overweegt om zijn coach op straat te zetten. Bielsa behaalde grootse prestaties met Leeds, door ze terug te brengen op het hoogste niveau en vorig seizoen eenvoudig lijfsbehoud te bewerkstelligen. Pep Guardiola noemde hem in een interview zelfs ooit 'de beste trainer die ik ken'.

Leeds speelde met 3-3 gelijk tegen Aston Villa, verloor vervolgens met 3-0 van Everton, met 4-2 van Manchester United, met 6-0 van Liverpool en nu dus met 0-4 van Tottenham. Dat betekent dat Leeds twintig tegengoals incasseerde in februari, wat een negatief Premier League-record is. Leeds staat momenteel nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

Lees ook: Kane en Son beste Premier League-duo ooit na zege op Leeds

Volgens The Athletic heeft de clubleiding ook al de ideale opvolger op het oog. Jesse Marsch werd eerder dit seizoen ontslagen bij RB Leipzig, maar staat bovenaan het lijstje van Leeds. Hij moet de club in de Premier League zien te houden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen