Madrid legt druk op Sevilla-derby, Messi koning assist zege PSG

26 februari 2022, 23:04

Na Real Madrid heeft ook Atlético Madrid gedaan wat het moest doen. Atlético won met 2-0 van Celta de Vigo, waardoor het nu op de vierde plek in de competitie staat, een punt achter Real Betis en zes punten achter Sevilla. In de strijd om de Champions League-tickets staat er zondag een prachtig en cruciaal affiche op het programma: Sevilla-Real Betis.

Die wedstrijd in doorgaans al zeer beladen, maar nu het tussen de nummers twee en drie gaat, krijgt het duel nog een extra lading. Atlético dankte tegen Celta back Renan Lodi, die voor beide treffers verantwoordelijk was. Sevilla moet zondag winnen, om in het spoor van koploper Real te blijven. Real won met 0-1 van Rayo Vallecano en staat met een duel meer negen punten voor.

Messi blinkt uit bij PSG

Ook Paris Saint-Germain heeft goede zaken gedaan. Het kwam na een kwartier tijd wel op een achterstand tegen Saint-Etienne, maar mede door een geweldige Lionel Messi kwam het die tegenslag te boven. Tweemaal bereidde de Argentijn een goal van Kylian Mbappé voor en voormalig Roda JC-speler Danilo Pereira maakte op aangeven van Mbappé de 3-1 (eindstand). Georginio Wijnaldum stond in de basis en deed negentig minuten mee.

Daarmee toont Messi zich steeds vaker als koning van de assist. Hij gaf in zijn laatste dertien duels maar liefst tien assists en maakte ook nog een handje vol goals. Zo lijkt hij er steeds beter in te komen bij PSG, al blijft Mbappé de kar trekken. Xavi Simons zat op de bank en kreeg geen speelminuten van Mauricio Pochettino.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen