Duw komt Schöne duur te staan: "Maar niemand is te oud om te leren"

27 februari 2022, 10:12

Lasse Schöne mist door een schorsing de Gelderse derby tegen Vitesse. Rogier Meijer vindt dat de routinier te veel onnodige kaarten pakt.

Schöne ontving vorige week tegen RKC Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen omdat hij een duw uitdeelde nadat er een overtreding op hem was begaan. Zodoende moet hij de wedstrijd tegen de aartsrivaal aan zich voorbij laten gaan.

"Ik heb meteen na de wedstrijd al aangegeven dat hij uit dat soort situaties moet blijven. Hij is ook de eerste die dat beaamt. Hij is enorm rustig buiten het veld, maar daarbinnen wil hij nog weleens reageren op de scheidsrechter", aldus Meijer tegen De Gelderlander. De trainer stelt dat het temperament een beetje in het spel van Schöne zit opgesloten. "Maar niemand is te oud om te leren. Ook hij niet, dus hij moet proberen om dat te veranderen."

Voor Schöne kwam de schorsing als een verrassing. Hij wist niet dat op scherp stond, wat hij achteraf graag had geweten omdat hij de gele kaart 'makkelijk had kunnen voorkomen.' Zonder de Deense middenvelder neemt NEC het zondagmiddag vanaf 12.15 uur op tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen