Ook Zweden en Tsjechië willen niet tegen Rusland spelen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 februari 2022 – De oorlog in Oekraïne heeft serieuze gevolgen voor de play-offs om voor het WK in Qatar. In navolging van Polen weigeren ook Zweden en Tsjechië tegen Rusland te spelen.

Ook Zweden en Tsjechië willen niet tegen Rusland spelen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Polen, Zweden, Rusland en Tsjechië strijden eind volgende maand om een WK-ticket. Het is echter nog maar de vraag of de Russen daadwerkelijk zullen deelnemen aan de play-offs. Polen wil namelijk niet tegen Rusland spelen en Zweden en Tsjechië sluiten zich daar bij aan.

"De illegale en oneerlijke invasie in Oekraïne maakt alle voetbalactiviteiten met Rusland onmogelijk. We verzoeken daarom de FIFA om een besluit te nemen over de play-offwedstrijden in maart waar Rusland aan deelneemt. Maar wat de FIFA ook besluit, wij zullen niet tegen Rusland spelen", aldus Karl-Erik Nilsson, voorzitter van de Zweedse voetbalbond.

Rusland neemt het op 24 maart in de halve finale van de play-offs op tegen Polen. De andere halve finale gaat tussen Zweden en Tsjechië. De FIFA liet eerder al weten dat de play-offwedstrijden in elk geval niet meer op Russische bodem worden gespeeld.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd