Wanvertoning miljoenenback Max typerend voor PSV tegen Sparta

27 februari 2022, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft zondagmiddag een zeer moeizame zege geboekt op Sparta (1-2). Het stond met rust op achterstand door een goal van Lennart Thy en was de mindere partij tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Na een rode kaart van Arno Verschueren, zetten Mauro Junior en Ritsu Doan de zaken alsnog recht. In de dramatische eerste helft was voornamelijk het optreden van linksback Philipp Max schrijnend.

Max werd in 2020 voor maar liefst acht miljoen euro overgenomen van Augsburg. De Duitser begon weergaloos aan zijn periode in Eindhoven en leek de gigantische investering dubbel en dwars terug te verdienen. In zijn eerste seizoen was hij als linksback goed voor vijf treffers en acht assists, die hij met name in zijn eerste halfjaar maakte/gaf. Na die goede opening is het alleen maar bergafwaarts gegaan en momenteel is hij de grote dissonant bij PSV.

Tegen Sparta had hij in de eerste helft een passnauwkeurigheid van slechts 55%, waarmee hij het slechtst was van alle PSV'ers. De back had het verdedigend ontzettend lastig met de beweeglijke Mario Engels en in aanvallend opzicht had hij geen enkele bijdrage. Hij ontving zelfs een gele kaart nadat Engels hem voorbij speelde alsof hij er niet stond. Dat viel ook de fans op Twitter op, die zich hardop afvragen of PSV komende zomer het miljoenenverlies niet gewoon moet accepteren.

Lees hier het wedstrijdverslag terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen