Ten Hag komt met update: Onana komende weken keeper Ajax

27 februari 2022, 16:45

André Onana heeft zijn plaats onder de lat terug. De Kameroener zakte na zijn dopingschorsing en weigering om zijn contract te verlengen in de pikorde bij de Amsterdammers, maar zal de komende weken het doel van Ajax verdedigen. Dat heeft te maken met de afwezigheid van zijn concurrenten. Tegen Go Ahead Eagles maakt Onana zijn rentree.

Tegen Go Ahead Eagles ontbreekt Remko Pasveer. De ervaren doelman, die de laatste maanden het vertrouwen kreeg en terugbetaalde, heeft een blessure aan zijn vinger opgelopen en staat enkele weken buitenspel. Dat bevestigde zijn coach Erik ten Hag voor de camera van ESPN. "Ik ga er vanuit dat Onana de komende weken gaat keepen. Remko heeft zijn vinger gebroken en kan daar de komende weken niet mee spelen."

Bekijk hier: de opstelling van Ajax

Onana zal daarom de komende weken de eerste keuze zijn onder de lat bij Ajax. De Kameroener profiteert van de blessures van Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. "André heeft op de Afrika Cup gespeeld en heeft daardoor weer ritme. Hij is een meer dan goede keeper, daar hoef ik geen uitleg over te geven."

Ten Hag gaf bovendien uitleg over waarom hij ervoor koos om met Davy Klaassen te starten en daardoor Ryan Gravenberch op de bank te posteren. "Ik wil goals op het veld hebben staan. Ik verwacht dat we vandaag veel de bal hebben, dus is het zaak om veel man voor de goal te brengen", aldus de topcoach, die hoopt op revanche na de 0-0 remise in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen