Opluchting is groot: Neres na oorlogsvlucht in veiligheid

27 februari 2022, 17:30

Goed nieuws over David Neres en zijn Braziliaanse voetbalcollega's in Oekraïne. De spelers hebben het door oorlog geplaagde land met succes verlaten. De laatste dagen zaten de voetballers van onder meer topclub Shakhtar vast in een hotel en riepen ze diverse malen om hulp.

Zaterdag werd al bekend dat Neres en zijn landgenoten op de vlucht waren. Via een treinverbinding probeerden zij vanuit oorlogsstad Kiev Roemenië te bereiken, waar zij in veiligheid konden worden gebracht. Dat is inmiddels gelukt, is te zien op beelden. De spelers en hun familieleden zijn veilig aangekomen in het Oost-Europese land. Het is niet duidelijk waar ze nu naartoe gaan.

De oud-aanvaller van Ajax deed de laatste dagen diverse hartverscheurende oproepen aan het adres van de Braziliaanse regering, in de hoop dat zij de spelers konden helpen aan een ontsnappingspoging. Dagenlang verbleven de spelers in een hotel in Kiev en wisten ze zich geen raad met de situatie. "We kunnen nergens heen", klonk het wanhopig in een van de video's op Instagram.

Neres koos deze winter voor een overstap van Ajax naar Shakhtar Donetsk. Daar wacht de 24-jarige buitenspeler nog op zijn officiële debuut.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen