'Gio' en Rangers profiteren niet van domper Celtic

27 februari 2022, 17:54

Rangers is er niet in geslaagd te profiteren van het dure puntenverlies van koploper Celtic. De Schotse topclub van coach Giovanni van Bronckhorst speelde pijnlijk met 2-2 gelijk tegen middenmoter Motherwell. De achterstand op rivaal Celtic bleef daardoor intact.

Maandenlang ging Rangers fier aan kop in Schotland, maar na de aanstelling van Van Bronckhorst werd de topclub uit Glasgow achterhaald door aartsrivaal Celtic. Een matige serie in competitieverband zorgde er zelfs voor dat Rangers een achterstand van vier punten opliep in de titelstrijd. De remise tegen Motherwell kon daar geen verandering in brengen.

Rangers beleefde in de eerste helft twee enerverende minuten. Na 22 minuten spelen opende Alfredo Morelos de score namens Rangers, dat kort daarna de score verdubbelde via Fashion Sakela. Na rust deed Motherwell-invaller Jordan Roberts nog terug namens de bezoekers, die dankzij Kaiyne Woolery op gelijke hoogte kwamen. Rangers was de betere partij en schoot liefst 27 keer, maar dat mocht niet baten. Daardoor kwam Celtic, dat 0-0 speelde tegen Hibernian, met de schrik vrij.

Rangers heeft nu 64 punten verzameld in de Scottish Premiership, drie minder dan koploper Celtic. Komende woensdag gaat het dolende Rangers op bezoek bij St. Johnstone.