Go Ahead had duidelijke tactiek: "Wilden Schuurs de bal geven"

27 februari 2022, 19:00

Go Ahead Eagles heeft de titelstrijd in de Eredivisie weer aanzienlijk spannender gemaakt. Het won met 2-1 van koploper Ajax, waardoor PSV nog maar twee punten achter staat. Met rust stond Go Ahead al met 2-0 voor en daarop besloot trainer Kees van Wonderen een plannetje te bedenken om de zwakke schakel bij Ajax aan te pakken.

Luuk Brouwers verscheen voor de camera van ESPN en legde het strijdplan uit. "We hebben in de rust gezegd dat we Schuurs wat meer aan de bal wilden laten. We wilden Gravenberch en Martinez juist iets meer vastzetten, omdat we zagen dat het bij Ajax via die rechterkant niet héél lekker ging. Dat is dan ook wat we meekregen van de trainer. Maar door een paar wissels zie je ook wel dat zij dusdanig veel kwaliteit hebben, dat ze daar ook onderuit komen."

Analist van ESPN Marciano Vink was zeer kritisch op de uitploeg. "Ajax begon de tweede helft wel beter te voetballen, was wat secuurder, maar Go Ahead heeft tot op het bot gevochten. Ajax moet zich schamen voor de wanprestatie die ze met name in de eerste helft hebben geleverd. Go Ahead heeft steeds geschakeld tussen een viermans-verdediging en een vijfmans-verdediging, dat ging prima."

Daarbij maakte Ajax een wat gelaten indruk. "Ik had het idee dat ze dachten dat ze op halve kracht hier die wedstrijd konden beslissen. Je weet dat het bij dit soort ploegen standaard lastig is. Ze hebben het in de ArenA al ervaren (0-0, red.). Het was veel te makkelijk voor die drie centrale verdedigers om Ajax af te stoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen