Ten Hag is niet te spreken over Rensch en Schuurs als vervangers

27 februari 2022 – Na een moeizame Champions League-wedstrijd tegen Benfica heeft Ajax wederom geen zege geboekt. In de Eredivisie bleek het niet opgewassen tegen het compact spelende Go Ahead Eagles. De ploeg van Kees van Wonderen won met 2-1, waardoor Ajax de titelstrijd weer spannend maakt. Trainer Erik ten Hag was met name niet te spreken over het rechter blok in de verdediging.

Ten Hag is niet te spreken over Rensch en Schuurs als vervangers

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tegenover ESPN laat hij weten de spelers toe te hebben gesproken. "Ik heb mijn frustraties net in de kleedkamer gedeeld en dat zal ik hier niet delen. Dat houd ik voor de kleedkamer. Het was een wanprestatie. Je ziet dat de tegenstander heel graag wil en dan moet je minimaal hetzelfde leveren. Je moet energie leveren en als we dan de taken niet goed uitvoeren, zeker in het rechter verdedigende blok, dan gaat het mis."

Perr Schuurs en Devyne Rensch stonden op die posities. "Die twee goals mogen daar nooit gebeuren, omdat we dat heel goed hadden doorgesproken. Hoe de samenwerking moest zijn, hebben we van tevoren besproken. We speelden ook veel te ver bij Haller vandaan. Alleen Davy Klaassen kwam daar in de buurt. We hadden ook afgesproken om veel van kant te wisselen, maar dat deden we veel te weinig."

Ten Hag kreeg ook de vraag of hij niet beter met Noussair Mazraoui, die later wel inviel, had kunnen beginnen. "Het is helder dat ik met hem was begonnen als hij fit was geweest, maar hij gaf zelf aan dat hij klachten had. Normaal had ik hem helemaal niet ingebracht. We moeten ons nu bij elkaar rapen en hiervan leren."

Reacties

Ajax

gerelateerd