Dortmund blijft maar prutsen, heldenrol Van Aanholt en Babel

27 februari 2022, 19:49

Borussia Dortmund blijft dit seizoen maar kwakkelen. Nadat het in januari werd uitgeschakeld in de beker door Sankt Pauli, werd het donderdag ook uit de Europa League geknikkerd door Giovanni van Bronckhorst met Rangers FC en ook in de competitie blijft het kommer en kwel. Tegen Augsburg kwam het niet verder dan 1-1, waardoor het Bayern München weer verder ziet uitlopen.

Met Donyell Malen in de spits begon Dortmund aan het duel. Hij werd echter vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Jeffrey Gouweleeuw en twintig minuten voor tijd al naar de kant gehaald. Op dat moment stond Dortmund nog voor door een goal van Thorgan Hazard, maar Augsburg maakte ruim tien minuten voor tijd toch gelijk via Noah-Joel Sarenren-Bazee. Zo is het gat tussen Bayern en Dortmund nu acht punten en wordt het dus waarschijnlijk weer een seizoen zonder prijzen.

Van Aanholt en Babel goud waard

In de Turkse competitie heeft grootmacht Galatasaray het dit seizoen heel zwaar. Het vecht al maanden tegen degradatie, maar door de Nederlanders heeft het drie hele belangrijke punten kunnen bijschrijven. Patrick van Aanholt begon in de basis, maar moest al binnen tien minuten de 0-1 toestaan. Dat boog hij hoogstpersoonlijk om met een treffer, maar na rust keek het al snel wéér tegen een achterstand aan.

Nu was het de beurt aan de inmiddels ingevallen Ryan Babel, die middels een penalty er 2-2 van maakte. De winnende treffer ging drie minuten voor tijd wederom naar een Nederlander. Linksback Van Aanholt werd de matchwinner met zijn tweede doelpunt van de avond. De wedstrijd eindigde uiteindelijk zelfs nog in 4-2, door een goal diep in blessuretijd van Bafetimbi Gomis. Door de afgelopen twee zeges staat Galatasaray nu acht punten boven de streep en heeft het weer wat ademruimte.