FIFA neemt maatregelen tegen Rusland vanwege oorlog

27 februari 2022, 22:58

Russische voetbalteams mogen hun wedstrijden de komende tijd niet meer in eigen land afwerken. Dat heeft voetbalbond FIFA besloten naar aanleiding van de oorlog die het land is gestart in Oekraïne. Duels moeten zonder publiek en op neutraal terrein worden afgewerkt. Ook de nationale ploeg moet uitwijken naar neutraal grondgebied.

Daarmee komt de FIFA de landen tegemoet die door de oorlogssituatie niet in Rusland willen voetballen. Onder meer Polen, Tsjechië en Zweden gaven deze week in een statement aan te weigeren in het Oost-Europese land te gaan spelen. Die landen moeten mogelijk tegen Rusland spelen in strijd om een ticket voor het wereldkampioenschap in Qatar.

Rusland wordt niet geschorst van internationaal voetbal, maar zal interlands niet meer met de vlag van het land op de borst afwerken. Bovendien gaat het land niet meer als 'Rusland' door het leven en zal voorafgaand aan wedstrijden het volkslied niet klinken in de stadions. Datzelfde gebeurt overigens tijdens de Olympische Spelen als Rusland in actie komt. Dat heeft te maken met dopingschandalen.

De Russische president Vladimir Poetin besloot deze week buurland Oekraïne in te vallen. De laatste dagen onderneemt hij pogingen om hoofdstad Kiev en Charkov in te nemen. Dat is vooralsnog vanwege verzet door burgers en militairen nog niet gelukt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen