Frenkie, Luuk én Memphis delen in feestvreugde FC Barcelona

27 februari 2022, 22:56   Bijgewerkt: 27 februari 2022, 23:29

FC Barcelona heeft de smaak te pakken. De ploeg van Xavi boekte zondagavond de derde zege in acht dagen tijd. Thuis werd Athletic Bilbao, mede dankzij bijdragen van Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay, met 4-0 opzij gezet.

Barça boekte een week geleden een overtuigende overwinning op Valencia (1-4) en bereikte een aantal dagen later de achtste finale van de Europa League door Napoli opzij te zetten (2-4). Die uitzeges kregen in Camp Nou een passend vervolg. Barça legde de basis voor de overwinning zonder Nederlanders in de basis. Frenkie de Jong nam plaats op de bank naast Luuk de Jong en Memphis Depay, die na een afwezigheid van enkele weken zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte.

Zonder het Nederlandse drietal opende Barcelona na een half uur de score. Een corner werd door Gerard Piqué op de lat gekopt, waarna Pierre-Emerick Aubameyang in de rebound raak schoot. Het was voor de van Arsenal overgekomen spits alweer zijn vierde doelpunt in vier competitiewedstrijden. Frenkie de Jong kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen en leverde een paar minuten later een assist op mede-invaller Ousmane Dembélé, die vanuit een lastige hoek met een kiezelhard schot doelman Unai Simón kansloos liet.

Waar Memphis acht minuten voor tijd binnen de lijnen kwam, kreeg ook Luuk de Jong een paar minuutjes speeltijd. Koud in het veld besliste laatstgenoemde de wedstrijd door op aangeven van Dembélé raak te koppen. In blessuretijd completeerde Memphis het Nederlandse feestje door van dichtbij de 4-0 te maken. Barcelona sluit door de zege speelronde 26 af op de vierde plaats en staat in verliespunten zelfs derde.

Zie ookMemphis scoort bij rentree: bekijk hier de beelden van zijn goal