'UEFA grijpt hard in: Spartak Moskou uit Europa League gezet'

28 februari 2022, 12:57   Bijgewerkt: 28 februari 2022, 14:41

De UEFA heeft Spartak Moskou volgens BILD uit de Europa League gezet. Zodoende gaat er een streep door de dubbele ontmoeting met RB Leipzig in de achtste finale. Spartak Moskou was de laatst overgebleven Russische club in de Europese clubtoernooien.

Aanleiding voor de uitsluiting is de Russische inval in Oekraïne. Spartak Moskou plaatste zich in een groep met Napoli, Leicester City en Legia Warschau voor laatste zestien van de Europa League. Vrijdag werd de club uit de Russische hoofdstad bij de loting gekoppeld aan Leipzig.

De achtste finale tussen Spartak en Leipzig zal nooit worden gespeeld. Voor de Duitse club betekent het dat het de kwartfinale bereikt zonder in actie te komen. "We blijven in nauw contact met de bonden en hebben het volste vertrouwen dat de UEFA de juiste beslissing neemt. We gaan ervan uit dat de wedstrijden worden afgelast", aldus clubbaas Oliver Mintzlaff in een reactie.

Afgelopen weekend kondigde de FIFA aan dat Russische clubs op internationaal niveau de komende tijd geen thuiswedstrijden mogen spelen. Waar de mondiale voetbalbond Rusland niet schorste, grijpt de UEFA nu harder in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen