KNVB spreekt zich uit: geen wedstrijden tegen Rusland en Belarus

28 februari 2022, 16:23   Bijgewerkt: 28 februari 2022, 16:32

De KNVB heeft maandag tijdens een ingelaste vergadering besloten dat vertegenwoordigende elftallen tot nader order geen wedstrijden spelen tegen nationale elftallen van Rusland en Belarus.

'De KNVB heeft de agressie van Rusland tegen Oekraïne afgelopen donderdag direct hard veroordeeld. Wij hopen met heel ons hart dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stopt. De ernst en omvang van de aanhoudende agressie van Rusland en het daaraan meewerken door Belarus, maken dat de KNVB dit besluit heeft genomen', aldus de Nederlandse bond.

Eerder lieten onder meer de Engelse, Welshe, Poolse, Zweedse en Tsjechische voetbalbonden weten voorlopig niet tegen Rusland te willen spelen. Het besluit van de KNVB heeft voor de Oranje-vrouwen directe gevolgen. Zij zijn namelijk op het EK dat deze zomer plaatsvindt ingedeeld in een poule met Rusland. Ook door de oefenwedstrijd tegen Belarus op 12 april gaat een streep.

Naar het zich laat aanzien wordt het probleem later vandaag nog opgelost door de FIFA. De mondiale voetbalbond staat op het punt om alle Russische teams uit het internationale voetbal te weren. De Russische vrouwenploeg kan daardoor niet deelnemen aan het EK. Voor de mannen geldt dat zij in maart niet kunnen meestrijden in de play-offs om een WK-ticket.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen