Higler krijgt na veelbesproken optreden bij AZ wedstrijd van Ajax

28 februari 2022, 19:46

De KNVB heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor speelronde 25 bekendgemaakt. De meest opvallende aanstelling is die van scheidsrechter Dennis Higler, die Ajax-RKC zal fluiten. De arbiter kreeg afgelopen weekend naar aanleiding van zijn optreden in de topper AZ-Feyenoord veel kritiek voor zijn kiezen, maar krijgt dus wederom een belangrijke wedstrijd.

AZ won zondag met 2-1 van Feyenoord, waardoor de Rotterdammers naar eigen zeggen klaar zijn in de titelstrijd. Die uitslag werd bepaald door twee strafschoppen, die Higler binnen een halfuur toekende aan AZ. Na afloop waren de strafschoppen hét onderwerp van gesprek, maar de KNVB steunt Higler in de beslissingen en geeft hem nu een wedstrijd van Ajax.

Feyenoord gaat op bezoek bij FC Groningen en heeft daar te maken met Pol van Boekel, terwijl Bas Nijhuis de leiding heeft over AZ, dat een uitwedstrijd speelt tegen NEC. De andere titelkandidaat PSV wordt gefloten door Edwin van de Graaf. Jeroen Kamphuis heeft de leiding over Willem II tegen Heerenveen, een duel waar voor beide ploegen veel vanaf hangt in de strijd tegen degradatie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen