Geniet mee: 'tien' Koopmeiners belangrijk in zege met twee goals

28 februari 2022, 22:41

Teun Koopmeiners heeft zichzelf op zijn verjaardag getrakteerd op het ideale cadeau. De Nederlander blies vandaag 24 kaarsjes uit en schoot zijn ploeg Atalanta hoogstpersoonlijk langs Sampdoria met twee treffers. De wedstrijd eindigde in 4-0 en Atalanta blijft door de zege volop uitzicht houden op de Champions League-tickets die te verdienen zijn in de Serie A.

Tegen Sampdoria, waar voormalig Heerenveen-speler Morten Thorsby in de basis stond, begon Atalanta met een flink Nederlands gehalte. Hans Hateboer was de rechtsback, Marten de Roon stond opgesteld als verdedigende middenvelder en Koomeiners stond weer gepositioneerd in zijn nieuwe rol als 'tien'. Al na zes minuten zag hij ploeggenoot Mario Pasalic de score openen.

Vervolgens was het de beurt aan Koopmeiners om te laten zien waarom hij als aanvallende middenvelder werd neergezet. Bij zijn eerste goal ging hij diep, kreeg hij de bal mee en kwam hij op de keeper afgelopen. De Nederlander bleef vervolgens zeer kalm en schoof de bal diagonaal laag in de hoek.

De tweede treffer schoot hij met meer overtuiging binnen, nadat hij de bal van de Rus Aleksey Miranchuk had gekregen. Diezelfde Miranchuk maakte er net voor tijd ook nog 4-0 van. Door de zege staat Atalanta op de vijfde plek in de competitie, op drie punten van Juventus. Plek vier geeft recht op deelname aan de Champions League, maar Atalanta heeft nog een wedstrijd tegoed. Volgende week speelt het tegen het AS Roma van Rick Karsdorp.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen