Mooie beloning NEC-trainer Meijer, Willem II houdt vast aan Grim

1 maart 2022, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC gaat het contract van succescoach Rogier Meijer verlengen. De oefenmeester heeft een aflopende verbintenis, maar kan na de succesvolle promotie naar de Eredivisie en dito eerste seizoen op het hoogste niveau een nieuwe verbintenis tegemoet zien. Alleen de laatste stappen ontbreken nog voordat alle seinen op groen staan.

Dat weet De Gelderlander althans. In december spraken beide partijen de ambitie uit om met elkaar door te gaan, maar vervolgens werd het maandenlang stil rondom de club. De Nijmegenaren stellen dat het nieuwe contract wel goed komt, maar Meijer hield nog wel een kleine slag om de arm in het regionale medium - al was ook hij positief.

"Misschien duurt het voor de buitenwacht lang, maar dit is een normale gang van zaken in de voetballerij. (...) Maar er is totaal geen sprake van een kink in de kabel", verduidelijkt Meijer, die verwacht zijn contract gewoon te verlengen. Dat het nog even duurt, heeft met de randvoorwaarden te maken: zo wordt er gesproken over bijvoorbeeld de invulling van de rest van de technische staf.

Lees ookNEC droomt van Europees voetbal en durft ambitie uit te spreken

Willem II spreekt vertrouwen uit in Grim

Waar NEC een ijzersterk seizoen beleeft, is Willem II na een prima start juist bezig aan een absolute vrije val. Dertien van de laatste veertien officiële wedstrijden werden verloren, maar toch houdt de club - die vorig jaar afscheid nam van Adrie Koster - vertrouwen in coach Fred Grim (56).

"We moeten hier samen uitkomen", reageert technisch directeur Joris Mathijsen in De Telegraaf op de vraag of Grim het vertrouwen behoudt van de club. Komend weekend wacht er met sc Heerenveen een directe concurrent én eveneens een club die in een minder vorm bivakkeert. In hetzelfde artikel in de ochtendkrant staat in bewoordingen van oud-trainer Zeljko Petrovic te lezen wat de plannen waren in Tilburg afgelopen zomer.

"De club wilde ook Jasper van der Werff (Red Bull Salzburg) aantrekken. Het contract met Freek Heerkens werd verlengd. Daarnaast wilde de club proberen om Sven van Beek of Sebastian Holmén te houden of anders een jonge verdediger aan de selectie toevoegen. Het plan was om er een goede middenvelder bij te halen en een valse spits achter Kwasi Wriedt", aldus Petrovic, die concludeert dat die plannen in elk geval zijn mislukt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen