Sterkhouder De Ligt: "Er zal een wonder moeten gebeuren"

1 maart 2022, 08:45

Matthijs de Ligt voelt zich helemaal op zijn plek in Italië. De verdediger is dit seizoen een van de sterkhouders bij Juventus, dat stiekem weer mag hopen op de landstitel na een dramatische start van het seizen. De verdediger begint te wennen aan de speelstijl in de Serie A, die volgens hem behoorlijk verschilt ten opzichte van Ajax.

"Het gaat goed met ons. We hebben de laatste dertien wedstrijden niet verloren", vertelt de mandekker bij Rondo, die langzaamaan weer een beetje gaat geloven in een mogelijke titel, al zat dat niet makkelijk worden. "Dertien wedstrijden geleden stonden wij veertien punten achter. Toen hebben we het eigenlijk al uit ons hoofd gezet. Daarna bleven we maar winnen, terwijl Inter, AC Milan en Napoli bleven maar punten verliezen. Het zal heel lastig worden, er zal een wonder moeten gebeuren, maar het ziet er beter uit dan dertien wedstrijden geleden."

Het gat naar de koppositie is momenteel nog zeven punten. De Ligt is inmiddels uitgegroeid tot een van de vaste krachten bij de achtervolger. Hij is de verdediger in de selectie met de meeste minuten achter zijn naam. "Ik heb stappen gezet, merk dat de club mij ook steeds meer verantwoordelijkheid geeft. Daardoor komt er nog meer druk op mijn schouders, wat ik fijn vind", aldus de mandekker, die in Turijn serieuze concurrentie heeft van  Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. "In het begin van het seizoen waren zij het duo dat het moest doen. Zij hebben veel te maken gehad met blessures. Als we alle drie fit zijn, mag de trainer kiezen. Ik denk dat het niet makkelijk is."

De verdediger had in eerste instantie moeite om zich aan te passen, erkent hij. Dat heeft met de verschillende speelstijlen te maken. "Ik heb bij Ajax heel erg man-op-man gespeeld, dat ligt mij redelijk goed, ik ben daar ook mee opgegroeid. Hier in Italië is dat heel anders. Mijn instict zegt soms: pak de man aan, terwijl het soms beter is om in positie te blijven. Daar zijn Italianen meesters in. Ik wil niet mijn eigen speelstijl overboord gooien, maar een mix is wel belangrijk. Ik merk dat het steeds wat beter gaat. Je kan hier tien acties goed doen, maar net bij de goal verkeerd staan en je krijgt een 4. Je kan ook niks goed doen, maar niet negatief betrokken zijn bij een goal en je krijgt een 6. Dat is hier in Italië de realiteit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen