De Ligt wijst naar Ronaldo en Vlahovic: "Schold teamgenoten uit"

1 maart 2022, 18:06

Matthijs de Ligt stond afgelopen twee seizoenen met Cristiano Ronaldo op het veld, nu is Dusan Vlahovic de aanvaller die voor de doelpunten moet zorgen. De verdediger is lovend over beide voetballers.

"Je mist dertig goals per seizoen", doelt De Ligt bij Rondo op het vertrek van Ronaldo, die afgelopen zomer terugkeerde naar zijn oude club Manchester United. Daar liet hij dit seizoen al meerdere keren zien dat hij zijn neusje voor de goal nog niet is verleerd. "Hier was de kritiek dat hij het team minder liet spelen of niet goed meedeed in het drukzetten. Maar als je een speler hebt die het verschil maakt met dertig doelpunten per seizoen, dan mag dat wat mij betreft wel."

"Hij ging natuurlijk laat weg in de transferperiode, waardoor we niet echt iemand voor teruggehaald die ook meteen zoveel goals kan maken", vervolgt De Ligt, die afgelopen winter Vlahovic van Fiorentina naar Juventus zag komen. De centrale verdediger is onder de indruk van de nieuwe aanvalsleider, die de Oude Dame meer dan tachtig miljoen euro kostte.

"Ik heb tegen hem gespeeld dit seizoen. Dat was een spannende wedstrijd die wij met 1-0 wonnen. Toen merkte ik al hoe sterk en technisch goed hij is. Wat me vooral heel erg aansprak, en wat me toen al opviel in de wedstrijd, is dat hij zó gedreven is om een goal te maken. Hij schold zijn teamgenoten ook echt uit als 'ie de bal niet kreeg. Zo'n speler heb je gewoon nodig voorin", is het duidelijke oordeel van De Ligt.

Vlahovic scoorde tot dusver drie competitiedoelpunten voor zijn nieuwe club in vier wedstrijden. In totaal staat hij op twintig treffers en vier assists in de Serie A. In de Champions League wist hij tijdens zijn debuut te scoren tegen Villarreal. Dat duel eindigde in 1-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen