Neres bedankt UEFA-baas Ceferin, Duitse coach in Rusland stapt op

1 maart 2022, 14:32

David Neres (24) is veilig vertrokken uit Oekraïne en teruggekeerd in zijn thuisland Brazilië. De Braziliaanse aanvaller deed daarvoor een oproep aan de FIFA om hem en zijn ploeggenoten te redden, nadat ze opgesloten waren in het land waarin de oorlog uitgebroken is. Aan die oproep is gehoor gegeven en daarvoor is de oud-Ajacied behoorlijk dankbaar.

Dat heeft hij laten weten via social media. 'Na tweeënhalve dag van grote wanhoop zijn we er gelukkig ingeslaagd om terug naar huis te keren. Dat lukte mede dankzij de hulp van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Hij heeft er mede voorgezorgd dat we veilig de stad Tsjernivtsi konden bereiken', schreef de Braziliaan. 'Godzijdank zijn we veilig bij onze familie in Brazilië.'

Of Neres nog toekomst heeft bij Shakhtar Donetsk, waar hij afgelopen winter pas arriveerde, weet hij niet. Wel zal hij het in elk geval netjes afhandelen met zijn huidige werkgever. 'Als de oorlog voorbij is, lossen we deze situatie nog op. Dat is momenteel helaas niet mogelijk door de oorlog, die ook wij hebben meegemaakt', schrijft de aanvaller.

Lees ook: Opluchting is groot: Neres na oorlogsvlucht in veiligheid

Trainer Lokomotiv Moskou stapt op

Verder kwam er ook ander nieuws uit de situatie in Oekraïne en Rusland. De trainer van Spartak Moskou, Markus Gisdol, heeft besloten om per direct te stoppen bij de club. De Duitse coach, die eerder actief was bij Hoffenheim, Hamburger SV en 1. FC Köln, geeft in zijn verklaring aan dat hij niet kan werken in een land dat de aanval op Europa heeft geopend. Bij Dinamo Moskou vertrok assistent-trainer Andriy Voronin, die terugkeerde naar zijn thuisland Oekraïne, eveneens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen