Buijs mist Feyenoord-uit wederom door dubieuze primeur

1 maart 2022, 14:58

Danny Buijs (39) heeft een bedenkelijk unicum te pakken. De oefenmeester zit komend weekend een schorsing uit bij FC Groningen, nadat hij afgelopen weekend zijn vierde gele kaart van het seizoen pakte. Daarmee is hij de eerste coach in Nederland die tegen een dergelijke straf aanloopt.

Tegen Willem II bokste de oefenmeester de bal weg langs de zijlijn en werd daardoor op de bon geslingerd door Martin van den Kerkhof, die het zag als tijdrekken. Eerder pakte Buijs ook al een prent tegen sc Heerenveen, Heracles Almelo en AZ, waardoor hij op vier gele kaarten staat. Anders dan bij spelers wordt een coach al na vier in plaats van vijf gele kaarten geschorst voor één duel.

Buijs is de eerste coach die met deze in 2019 ingevoerde strafmaatregel te maken krijgt, maar moet daardoor het mooie affiche in De Kuip wel vanaf de bank toezien. Vorig seizoen ontbrak hij vanwege privéomstandigheden in De Kuip en werd destijds vervangen door Adrie Poldervaart, hetgeen komend weekend normaliter ook weer het geval zal zijn.

Lees ookDe eerste breuken tussen FC Groningen en Buijs waren zichtbaar

De oefenmeester is overigens niet de enige speler die een schorsing opliep dit weekend. Spartaan Arno Verschueren kreeg na zijn rode prent tegen PSV een verbanning van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. AZ-back Owen Wijndal liep tegen zijn vijfde gele kaart van dit seizoen af en en mist het treffen met NEC dit weekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen