Van Polen wil 16e seizoen: "Zie geen reden om niet door te gaan"

1 maart 2022, 16:50

Als het aan Bram van Polen ligt, speelt hij ook tijdens seizoen 2022/23 in het shirt van PEC Zwolle. De aanvoerder staat al vijftien voetbaljaren onder contract bij de Zwollenaren en wil graag blijven. Momenteel onderhandelt hij met de club over een nieuw contract.

"Eerder dit seizoen, na de zoveelste nederlaag, dacht ik nog wel: geen haar om mijn hoofd dat ik nog een jaartje ga voetballen. Maar inmiddels is dat gekanteld", aldus de 36-jarige verdediger in gesprek met De Stentor. Van Polen heeft al ruim vierhonderd wedstrijden voor PEC gespeeld en voelt zich nog fit genoeg om door te gaan.

"Dat is voor mij misschien wel het belangrijkste. Heb ik ook altijd gezegd: wanneer ik merk dat ik voorbij word gelopen of meer tijd nodig heb om te herstellen, stop ik. Dat moet je te allen tijde voor zijn. Daarom sla ik ook geen training over. Ik wil alles meedoen. Het gaat ook goed. Ik heb het idee dat ik nog redelijk mee kan. Op een paar wedstrijden na heb ik alles gespeeld. Bovendien zijn de resultaten van mijn testen prima."

De komende maanden moet Van Polen eerst echter zorgen dat zijn eventuele zestiende seizoen bij PEC wel in de Eredivisie is. Na 24 wedstrijden is de club namelijk nog altijd de vinden op de laatste plaats. Het veilige Willem II heeft op dit moment vier punten meer dan de ploeg van trainer Dick Schreuder. Zondag gaat PEC op bezoek bij concurrent Fortuna Sittard.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen