Feest in Volendam na zeperd FC Emmen in veelbesproken duel

1 maart 2022, 21:53

FC Emmen heeft dinsdagavond dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien verloor in eigen huis met 1-2 van hekkensluiter Helmond Sport. Het gat met koploper FC Volendam is nu zeven punten.

De wedstrijd tussen Emmen en Helmond stond eigenlijk eerder dit seizoen al op de planning. Destijds kampten de bezoekers echter met veel coronabesmettingen, maar besloot de KNVB dat er toch gespeeld moest worden. De Brabanders kwamen niet opdagen aan de De Oude Meerdijk en kregen van de voetbalbond drie punten in mindering.

Emmen wist dat het bij een overwinning erg goede zaken zouden, maar de eerste helft was bijzonder matig. De ploeg van Lukkien slaagde er niet in om het Helmond echter heel lastig te maken en kreeg vlak voor rust het deksel op de neus. Na een matige terugkopbal van routinier Jeroen Veldmate was Jellert van Landschoot er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schuiven.

Na de thee moest Emmen diep gaan om alsnog een resultaat te boeken. Miguel Araujo kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen en daarna ging de thuisploeg op jacht naar meer. De gasten bleven loeren op de counter en werden beloond. Diep in de extra tijd werd de stunt compleet toen Van Landschoot zijn tweede van de avond binnen schoof: 1-2.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!