City door in FA Cup na bijzondere avond voor captain Zinchenko

1 maart 2022, 22:12

Manchester City heeft dinsdagavond de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De ploeg van manager Josep Guardiola had het lastig op bezoek bij Peterborough United, maar stapte uiteindelijk met een 0-2 overwinning van het veld. Voor Oleksandr Zinchenko was het een bijzondere avond.

De 25-jarige verdediger uit Oekraïne mocht namelijk de aanvoerdersband dragen. Daarnaast betrad hij met een vlag van zijn geboorteland het veld om aandacht te vragen voor de oorlog tegen Rusland. De ex-speler van PSV is de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws. Hij sprak zich meerdere keren openlijk uit tegen Vladimir Poetin.

Zinchenko begon net als Nathan Aké in de basis bij Peterborough, de huidige nummer 24 van de Football League Championship. In de eerste helft maakte City er echter zeker geen spektakel van. De supersterren van Guardiola schoten niet een keer op doel, terwijl de thuisploeg dat wel een keertje deed. Na de thee sloegen de gasten alsnog toe.

Zonder de gewisselde Aké werd het uiteindelijk 0-2 voor City. Riyad Mahrez opende op aangeven van Phil Foden de score en even later fungeerde de Engelsman opnieuw als aangever. Dit keer was zijn pass op Jack Grealish van grote schoonheid. In het restant van de tweede helft kwam de overwinning van City niet meer in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen