Timber legt pikante overstap van Feyenoord naar Ajax uit

2 maart 2022, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het had zomaar gekund dat Jurriën en Quinten Timber momenteel in het shirt van Feyenoord te bewonderen waren geweest. Het talentvolle duo doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Rotterdammers, maar stapte uiteindelijk over naar de aartsrivaal. Daar is Jurriën Timber inmiddels uitgegroeid tot Oranje-international.

Ajacied Timber legt in gesprek met Voetbal International uit waarom hij en zijn broertje de keuze maakten om naar Ajax te verkassen. "De jeugdopleiding van Feyenoord was goed, we hebben daar zeker fijne jaren gehad, maar Ajax stond hoger aangeschreven. We hadden het gevoel dat we in Amsterdam verder zouden kunnen groeien en dat beeld is ook uitgekomen."

Bij de Amsterdammers werd hij niet alleen nationaal getest, maar kreeg hij ook over de grenzen de beste spelers van zijn generatie tegenover zich. "In de jeugdjaren bij Ajax kwam je niet alleen in de Nederlandse competitie te spelen, maar ook bijvoorbeeld in de Youth League, waardoor je nog hogere weerstand meemaakte. Stond je daar in München tegen Bayern te spelen. Dat zijn goede lessen geweest."

De twintigjarige Jurriën Timber is al lange tijd vaste waarde bij Ajax en is tevens Oranje-international. Zijn tweelingbroertje Quinten koos afgelopen zomer voor een overstap naar FC Utrecht, waar hij aan een indrukwekkend eerste seizoen bezig is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen