Balotelli overtuigd: "Ben van hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo"

2 maart 2022, 11:35

Mario Balotelli voetbalt tegenwoordig in de Turkse competitie bij Adana Demirspor en is ver verwijderd van het niveau waarop hij jarenlang verwachtte te belanden, maar het heeft nauwelijks iets aan zijn zelfvertrouwen gedaan. De Italiaanse spits, die weer tot de nationale selectie behoort, vindt zichzelf bij de beste spelers ter wereld hoort.

Dat zei Balotelli eerder al eens, maar ook na enkele mindere jaren is hij overtuigd van zijn kunnen. "Ik heb mogelijkheden om de beste speler ter wereld te worden gemist", begint de spits in gesprek met The Telegraph. "Maar ik ben er nog altijd honderd procent van overtuigd dat ik hetzelfde niveau ben als spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, als we kijken naar pure kwaliteit."

Het verschil? Ronaldo en Messi spelen al jarenlang in de top, terwijl Balotelli zijn loopbaan reanimeert in Turkije. "Ik kan niet zeggen dat ik nu even goed ben als Ronaldo, want hij heeft de Gouden Bal vijf keer gewonnen. Niemand kan zich met hem en Messi vergelijken. Maar puur op voetbalgebied ben ik niet jaloers op die twee spelers."

Balotelli gold als een van de grootste talenten ter wereld toen hij op jonge leeftijd doorbrak bij Inter. Hij koos voor een miljoenentransfer naar Manchester City, wat het begin bleek van een lange zwerftocht. Via AC Milan, Liverpool, OGC Nice, Olympique Marseille, Brescia en Monza belandde hij in 2021 bij het Turkse Adama Demirspor, waar hij dit seizoen in competitieverband goed was voor tien treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen