Dit zijn de vijf spelers met het hoogste salaris ter wereld

2 maart 2022, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain wil Kylian Mbappé door middel van een nieuw monstercontract aan zich binden. De Fransen zijn naar verluidt van plan een jaarsalaris van vijftig miljoen euro voor te schotelen, inclusief een tekenbonus van liefst honderd miljoen euro. Voor hoe veel staan de best betaalde spelers ter wereld eigenlijk op de loonlijst?

Volgens Le Parisien is Lionel Messi momenteel de best betaalde speler ter wereld. De Franse krant keek naar de totale salarisinkomsten van alle spelers bij hun club én land en kwam bij de Argentijn van Paris Saint-Germain uit op een totaalbedrag van liefst 67 miljoen euro. Daarmee verdient hij evenveel als ploeggenoot Neymar, die van PSG en Brazilië jaarlijks eveneens 67 miljoen euro op zijn bankrekening gestort krijgt.

Daarmee troeven de aanvallers van de Franse topclub Cristiano Ronaldo af. De Portugees strijkt bij zijn land en club Manchester United ieder seizoen 62 miljoen euro. De nummer vier van het klassement speelt niet meer in Europa: dat is Andrés Iniesta, die voor een Japans avontuur bij Vissel Kobe koos voor 28 miljoen euro per campagne.

Momenteel is Mbappé met 25 miljoen euro voor club en land de nummer vijf van de ranglijst. Met zijn nieuwe contract zou de door Real Madrid begeerde Fransman sowieso naar de vierde plaats stijgen. Het is niet duidelijk hoe veel de aanvaller jaarlijks ontvangt voor zijn interlands bij Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen