Ook EA Sports komt in actie: Russische teams uit FIFA gehaald

2 maart 2022, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft inmiddels ook gevolgen voor gamers. EA Sports, de producent van het populaire spel FIFA22, heeft besloten om alle Russische clubs te verwijderen. De Amerikaanse spelontwikkelaar komt met een duidelijk statement en geeft aan solidair te zijn met Oekraïne, dat is binnengevallen.

'Net als zoveel anderen van over de hele wereld roepen wij op tot vrede. In lijn met onze partners FIFA en UEFA zijn wij het proces begonnen om het Russische nationale team en alle Russische clubs uit alle FIFA-producten te halen', aldus EA.

De Europese en mondiale voetbalbond besloten eerder al om de voetbalteams te schorsen. Rusland kan niet meedoen aan het wereldkampioenschap in Qatar, terwijl Russische ploegen niet mee mogen doen in de Champions, Europa en Conference League. Spartak Moskou was de enige ploeg die nog actief was in een van de toernooien. De ploeg van Quincy Promes is daardoor zonder te spelen uitgeschakeld.

Dat lijkt nog niet alles te zijn voor de voetballerij in Rusland. De internationale spelersvakbond FIFPro wil dat alle voetballers die in het land spelen, gratis hun contract kunnen verscheuren en op zoek mogen naar een nieuwe club. Woensdag maakte Zenit Sint-Petersburg al bekend dat de Oekraïnse verdediger Yaroslav Rakitskiy zijn contract verscheurd heeft. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen