Schmidt positief verrast door Veerman: "Dat laat hij ook zien"

3 maart 2022, 08:52

Volgens Roger Schmidt past Joey Veerman zich sneller dan verwacht aan bij PSV. De winteraanwinst was in zijn eerste tien wedstrijden voor de Eindhovense club liefst acht keer direct bij een doelpunt betrokken. Woensdagavond groeide Veerman uit tot matchwinner door 1-2 in de halve finale van de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles te maken.

Veerman schoot PSV na een kleine zeventig minuten spelen naar de finale van het bekertoernooi. Bovendien was hij een van de betere spelers aan Eindhovense zijde. Dat Veerman sterk speelde, verrast Schmidt niet. "Het was niet de eerste keer dat hij goed speelde en hij kan het ook nog eens op verschillende posities. Ik ben heel blij dat hij zich probleemloos op dit niveau kan aanpassen", aldus de Duitse oefenmeester tegenover De Telegraaf.

Waar de meeste spelers aanpassingsproblemen kennen als zij de stap van de subtop naar de top maken, past Veerman zich geruisloos aan. "Eerlijk gezegd hadden we de verwachting dat hij voetbaltechnisch het niveau had om in te stromen bij PSV. Het was duidelijk dat hij met de bal iets extra's zou kunnen brengen. De vraag was of hij ook tactisch en qua meeverdedigen direct op het niveau mee zou kunnen. Maar dat laat hij ook zien. Hij toont ook een grote tactische intelligentie en laat zien, dat hij weet wat hij moet doen op meerdere posities. Dat is een punt waarop hij verrast. We zijn heel blij dat hij zo snel is geïntegreerd."

Waar Veerman normaal gesproken een centrale rol heeft, startte hij tegen Go Ahead vanaf de linkerkant. "Joey kan op verschillende posities spelen. Centraal op het middenveld, maar ook wat verder naar voren tussen de linies. Hij is sterk aan de bal en goed in steekpasses. Joey speelde een goede wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen