Jansen weet hoe AZ Ajax kan verslaan en verdedigt Vindahl

3 maart 2022, 17:34

In de strijd om een ticket voor de finale van de KNVB Beker neemt AZ het vanavond (donderdag) op tegen Ajax. De verhoudingen lijken echter iets anders te liggen dan normaal en in gesprek met trainer Pascal Jansen durfde de NOS zelfs het woord 'favoriet' in de mond te nemen.

Om die opmerking moest de coach van AZ lachen. "Zo snel kan het gaan inderdaad." Hij doelde onder meer op de lastige week van Ajax, met een 2-2 gelijkspel tegen Benfica en een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Zijn AZ zelf won in aanloop naar de bekerkraker maar weer eens een topduel, dit keer tegen Feyenoord (2-1).

"Natuurlijk helpt dat", zei hij over het goede resultaat in aanloop naar de volgende topper. "We zagen afgelopen weekend dat we wederom in staat waren om een grote wedstrijd te winnen. Dat versterkt het proces waarin we zitten." Andersom liep tegenstander Ajax juist een flinke tik op. "Dat verbaasde me niet. Go Ahead Eagles was in de Arena (0-0) ook al in staat het ze heel moeilijk te maken. Om goed te presteren tegen een team als Ajax, moet je zorgen dat je dapper bent en de momenten dat je ruimte krijgt om te spelen ook goed benut", zo weet hij.

Lees ook: AZ-trainer Jansen wijst naar Ajax-vorm: "Blijken mensen te zijn"

Vindahl

In tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten lijkt doelman Peter Vindahl Jensen minder in vorm. Bij het doelpunt van Feyenoord zag hij er zondag niet voor het eerst dit seizoen niet goed uit en de kritiek op de Deen nam dan ook wederom toe. "Ik maak me daar geen zorgen om", zo reageerde Jansen, "omdat ik weet waar hij staat in zijn ontwikkeling. Hij is naar AZ gekomen om een betere keeper te worden. Dan wordt hij dus ook geconfronteerd met momenten waar hij niet goed optreedt."

Jansen verklaarde dat dat normaal is gezien het beleid van AZ. "Het is een potential, zoals we dat noemen. Hij is 23 jaar, komt vanuit Denemarken en maakt een zeer goede ontwikkeling door. Het is alleen nog niet vlekkeloos, hij is nog niet 'af'. Dat is wat wij ambiëren: spelers die nog niet af zijn halen en door middel van onze trainingen en ons programma beter te maken. Dan zijn dit momenten waar hij met z'n neus op de feiten wordt gedrukt, waardoor hij zich kan verbeteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen