'Oude werkgever biedt Neres oplossing na vertrek uit Oekraïne'

3 maart 2022, 19:17   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 19:43

David Neres kan nog geen twee maanden na zijn vertrek bij Ajax alweer een volgende transfer maken. De speler staat in contact met zijn oude club São Paulo om een eventuele terugkeer te bespreken. De speler staat officieel nog onder contract bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk.

Toen Oekraïne door Rusland werd binnengevallen, kwam Neres samen met zijn Braziliaanse ploeggenoten vast te zitten in de hoofdstad Kiev. Inmiddels zijn de spelers het land ontvlucht. Het lijkt er echter niet op dat de situatie er binnenkort naar zal zijn dat Neres terug kan keren bij zijn club. São Paulo heeft daarom - in alle voorzichtigheid - een lijntje uitgegooid.

De club waar Neres de gehele jeugdopleiding doorliep en vervolgens doorbrak in het eerste elftal, heeft contact gezocht met de 25-jarige aanvaller, maar snapt dat hij en zijn familie een moeilijke tijd hebben doorgemaakt. "Het is allemaal nog erg vers", zei directeur Carlos Belmonte tegenover het Braziliaanse Lance. "Maar er valt wel over te praten. We hebben niet te middelen om hem te kopen, maar we staan ervoor open om hem tijdelijk over te nemen."

Het Braziliaanse medium kreeg van bronnen rond Neres te horen dat hij nog niet actief met zijn toekomst bezig is. De speler zou eerst willen wachten op meer duidelijkheid over de situatie in Oekraïne en zijn contract bij Shakhtar Donetsk, dat eigenlijk nog doorloopt tot medio 2026. 

Lees ook: Neres bedankt UEFA-baas Ceferin

Lees ook: Vriendin Neres haalt uit naar Ajax: 'Bullshit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen