'Nog niet uitgevoetbald: Barça langer door met 38-jarige Alves'

3 maart 2022, 21:14   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 21:26

De 38-jarige Dani Alves lijkt voorlopig nog niet uitgevoetbald te zijn. De veteraan tekende afgelopen winter voor een half seizoen bij zijn oude liefde FC Barcelona en lijkt daar ook komend seizoen nog te blijven spelen. De club is van plan gebruik te maken van de optie om zijn contract met nog een jaar te verlengen. 

Met dat nieuws kwam het Spaanse Marca donderdag. Volgens de krant is de club er nu al zeker van dat het de optie in het contract wil lichten. Dit zou Alves in korte tijd hebben verdiend vanwege 'zijn prestaties op en buiten het veld'. Zo is hij ondanks zijn leeftijd bijzonder fit gebleken en was hij in drie competitiewedstrijden goed voor een goal en twee assists.

Daar komt bij dat ook Xavi erg blij is met de rechtsback, met wie hij vroeger vaak samen op het veld stond. De trainer weet hoe hij de speler moet gebruiken, onder meer door er rekening mee te houden dat hij op zijn leeftijd niet meer in staat is om de gehele rechterflank te bestrijken. Zo probeert hij altijd te zorgen voor een goede wisselwerking aan die kant en zette hij Alves een enkele keer zelfs op het middenveld neer.

Tot slot dus zijn toegevoegde waarde buiten het veld, die volgens de Spaanse krant eveneens groot is. Alves zou zijn jonge ploeggenoten regelmatig van advies voorzien en geldt als een voorbeeld voor hen door de manier waarop hij voor zijn lichaam zorgt. Ook zijn professionele instelling na de boodschap dat hij niet werd ingeschreven voor de Europa League wordt intern gewaardeerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen