Stam droomt van trainersklus in Italië en looft Gravenberch

3 maart 2022, 22:17

Jaap Stam hoopt ooit als trainer terug te keren in de Serie A. Dat heeft de clubloze coach aangegeven in een interview met de Italiaanse journalist Alfredo Pedullà. In dat gesprek kwamen ook Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt aan bod. 

Na een prachtige spelersloopbaan, met onder meer SS Lazio en AC Milan op zijn cv, ging de nu 49-jarige Stam zo'n tien jaar geleden aan de slag als trainer. Tot dusver was hij werkzaam bij Ajax (jeugd), Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati, maar ook een terugkeer in Italië behoort nog tot de plannen. "Ik ben Italië niet vergeten. Ik hou van het land, de cultuur en de mensen. En niet te vergeten: de manier waarop het voetbal beleefd wordt."

Sinds zijn ontslag bij Cincinnati in september 2021 zit Stam zonder club, maar hij staat er zeker voor open om weer aan de slag te gaan. "Ik ben altijd bereid om naar elke aanbieding te luisteren. Het project gaat daarin wel boven alles, zelfs boven het financiële plaatje. Ik denk dat tegenwoordig, ongeacht de naam van de club, het project altijd belangrijker is dan het salaris."

De Ligt en Gravenberch

In het interview kwam ook Stams lof voor talenten Matthijs de Ligt (22) en Ryan Gravenberch (19) ter sprake. "Ik denk dat De Ligt de beste verdediger ter wereld gaat worden", zei hij over de speler van Juventus. Gravenberch noemde hij 'een van de meest interessante beloftes van Nederland'. "Hij is nog erg jong, maar heeft al veel kenmerken van een geweldige middenvelder. Hij heeft snelheid, kwaliteiten aan de bal, loopvermogen, tactisch inzicht. Hij is een klassieke box-to-box middenvelder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen